Bütün parsellerin dolu olduğu Çalı Sanayi Bölgesi’nin organize sanayi olmaya çok müsait olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Çalı’nın organize bölgesi olmasının mülk sahiplerine zerre kadar zararı olmadığını aksine faydası olacağını söyledi.
Çalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) hizmet binası açılış törenine katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bu hizmet binasını Çalı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak açılışını yapmak istediğini vurguladı. Bunu isteğini herkesin arzuladığını ama bir türlü çözüme kavuşmadığını belirten Karaoğlu, "Fakat bu sorunu mutlaka çözmeliyiz. Bursa’da 8 adet ıslah organize sanayi bölgesi var. Bu hususta da ilk önce müracaat eden bölgemiz burası. Ama diğer bölgelere göre işleyişte şuan da en sonda olan bölgemizde yine burası. Bu ilerleyemeyişin sebebi burada kurulu bulunan fabrikanın mülk sahibi çoğunlukla farklı insanlar olmayışıdır. Yani insanların burada arazisi var. Fabrika binasını yapmış ve kiraya vermiş. Sanayiciyle oturup bu konu konuşulduğunda onlar kazançlarının farkında ve hepsi buranın mutlaka organize olmasını istiyor. Mülk sahibi ise organize olup olmaması ile ilgilenmiyor. Çünkü, ’Ben kiramı nasıl olsa alıyorum’ diyor. Bugüne kadar bu böyleydi" dedi.
KİRACI SANAYİCİLER KAÇACAK
Artık organize olamamak ilk önce sanayiciyi, daha sonra da mülk sahibini vuracağını belirten Karaloğlu, "Yakın bir tarihte yeni teşvik ve destek programları açıklanacak. Bursa’da yüksek teknoloji alanında yatırım yapan firmalar 5. bölge teşviki alacak. Fakat bu yatırımı organize sanayi bölgesi içindeyse 6. bölge teşviki alacaklar. Bu iki bölge arasında ki teşviklerde de çok ciddi fark var. Burada sanayici mağdur olacak ve onlar mağdur olunca bu mülk sahiplerine de sirayet edecek. Kiraladığı mülkte kalmak istemeyen sanayici teşvikten daha fazla yararlanmak için organize içine taşınacak. Bugün bize muvafakat verme konusunda isteksiz davranan mülk sahipleri yerlerini kiraya veremez duruma gelecek" dedi.
Çalı Sanayi Bölgesi’nde sanayici ne kadar fazla para kazanırsa, mülk sahibi de o kadar fazla kazanacağını belirten Karaoğlu, "Bu konuda artık sona gelindi. Burada yaptığımız bu konuşmayı son ikaz olarak almalı. Organize olmasına taş koyanlar ve yapmak istediğimiz görüşmelere gelme zahmetine bile girmeyen mülk sahipleri var. Bu çok yanlış bir şey. Organize olmasının mülk sahiplerine zerre kadar zararı yok, faydası vardır. Bütün parsellerin dolu olduğu Çalı, organize sanayi olmaya çok müsait. Bu konuyu mutlaka çözeceğiz" diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile ÇASİAD’ın hizmet binası faaliyete geçerken, 115 Hektar arazide kurulu bulunan Çalı Sanayi Bölgesi, 280 İşyeri ile yaklaşık 9 bin 500 kişi istihdam ediyor. Yeni hizmete giren ÇASİAD binası ise yaklaşık 440 bin liraya mal oldu.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.