Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, hedeflerini açıkladı. Namık Kemal Üniversitesi’ni 2015-2019 döneminde projeleriyle yenilikçi ve girişimci ilk 50 üniversite arasında yer almasını sağlayacaklarını belirten NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, öğrencilerin ve akademisyenlerin üniversite olanaklarından yararlanmalarını sağlayarak aktif ve kaliteli eğitimi yakalayacaklarını ifade etti.
Projelerini yenilikçi ve girişimci ilk 50 üniversite arasına girmek anlayışıyla hazırlandığını belirten NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, "Şeçim beyannamesinde de belirttiğimiz üzere laboratuvar, çiftlik, atölye gibi projelerimizle yenilikçi ve gelişimci ilk 50 üniversite arasına girme hedefimiz var. 2015-2019 döneminde projelerimizle yenilikçi ve girişimci ilk 50 üniversite arasına gireceğiz. Bununla ilgili 5 ana başlıkta 21 kriter var. Burada özellikle üniversitemizde yapılan araştırmalar, bu araştırmalardan elde edilen patentler, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdam alanları, özellikle kendi Teknopark’ımızda yapılan çalışmalar, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin Teknopark içinde aktif çalışma durumları öncelikli koşullar olarak belirleniyor. Başta öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere bu hedef doğrultusunda aktif bir şekilde çalışacağız. Sosyopark Projesi, NKÜ Park ve Yeşil Kampüs Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi Projesi, Kültür Sanat Merkezi ve Hilal Anıtı Projesi, NKÜ Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Projesi, NKÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Projesi, NKÜ Enerji Enstitüsü Projesi, NKÜ Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (NKÜ-ROTAM), Sağlık Merkezleri Projesi, İleri Teknolojiler ve Malzemeler Araştırma ve Uygulama Merkezi, NKÜ Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, Namık Kemal Üniversitesi Kalite ve Akreditasyon Merkezi (NKÜ-KAMER) projelerimizi bu hedef doğrultusunda hazırladık" dedi.
"ASIL AMACIMIZ EĞİTİMİ KALİTELİ HALE GETİRMEK"
Asıl amaçlarının eğitimi kaliteli hale getirmek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Arslan, "Eğitimin kalite çıtasını yükselterek kurumsallaşma ve uluslararasılaşma hedefindeyiz. Eğitimde kalite sürecini tamamlayabilmek için Bologna sürecine ilaveten ikili iş birliği ile proje bazında yurt dışındaki üniversitelerle iş birliği yapmayı ve öğretim üyesi hareketliliğini artırmayı, daha çok öğretim üyesi ve öğrencinin üniversitemize gelmesi için çalışmalar yapmayı, bunlarla sesimizi duyurmayı ve Namık Kemal Üniversitesi’ni marka haline getirerek öne çıkmayı, bununla ilgili olarak da bütün fakültelerimizde oluşturacağımız proje grupları ile swot analizi yaparak zayıf ve üstün yönlerimizi değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışacağız. Eğitimimizi kaliteli hale getirmek için kalite ve akreditasyon merkezinin kurulmasını proje olarak belirledik. Bunun amacı da özellikle mühendislik ve tıp eğitimi başta olmak üzere yurt içi ve özellikle yurt dışı kuruluşların onayından geçirerek akredite hale getirmek. Bu bizim eğitimimizi uluslararası düzeyde verdiğimizin en önemli göstergesi olacak. Bu da bizim için önemli bir prestij olarak öne çıkacak. Burada yine öğretim üyelerimizin de kendilerini geliştirmeleri için yurt dışı teşviklerini destekleyeceğiz. Özellikle bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerini destekleyeceğiz, her öğretim üyelerimizi yurt dışına her yıl bir kere göndererek ve burada da mümkünse öğretim üyemizin tüm masraflarını karşılayarak aktif bir şekilde teşvik edeceğiz. Tabi öğrencilerimizin de benzer projelerde aktif bir şekilde görev almalarını sağlayarak onların da deneyimlerini artıracağız" dedi.
"AYAĞI YERE BASAN PROJELERİMİZLE KALİTELİ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Seçim sürecini de değerlendiren Prof. Dr. Burhan Arslan, 23 Aralık’tan itibaren projeleriyle çalışmalara başladıklarını belirterek, "Seçim beyannamemizde belirttiğimiz teknolojiyle ve toplumla bütünleşik projeler doğrultusunda ilerleyeceğiz. Bilindiği üzere YÖK üniversitemizin seçim takvimini 20-21-22 Nisan olarak belirlemişti. Muhtemelen 20 Nisan tarihinde öğretim üyeleri toplanarak sıralamayı belirleyecek. Hali hazırda 5 adayımız var. Tabi bilindiği üzere biz 23 Aralık’tan itibaren yoğun bir şekilde projelerle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle öğretim üyelerimizi mutlaka yüz yüze ziyaret ederek onların rektörlük seçimi ile düşüncelerini ve önerilerini alarak kendi düşüncelerimizi paylaşmıştık. Son zamanda çıkan adaylarla sayı 5’e çıkmıştı. Biz tamamen kendi projelerimizi ve kendi yönetim anlayışımızı anlatıyoruz. Tabi bazı adaylar seçim sürecini etkilemek amacıyla ortaya çıktı. Seçim sürecinde kendilerini öne çıkarıcı içi boş söylem ve eylemlerle hareket ediyor. Burada bazı adayların daha çok konjektürel olarak öne çıkması söz konusu. Bu her üniversitede seçim döneminde olur. Burada mevcut rektörün adaylığının yanında en güçlü aday olarak biz öne çıkıyoruz. Üniversitemizi tanımayan, sorunlarını bilmeyen, öğretim üyelerimizin iradelerini önemsemeyen, seçimleri formalite olarak gören, bir takım içi boş eylem ve söylemlerle algı yönetimi oluşturmak suretiyle kendilerini şimdiden yeni dönemin rektörü ilan edenlerin aksine ilkelerimizle, proje ve hedeflerimizle, vizyonumuzla ve öğretim üyelerimiz başta olmak üzere bütün personelimizin desteğiyle, emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ayağı yere basan projelerimizle kaliteli bir üniversite için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.