Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, Kültür-Sanat Merkezi ve Hilal Anıtı projeleriyle Tekirdağ’a ve Namık Kemal Üniversitesi’ne yakışır bir sembol oluşturacaklarını söyledi.
NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, seçim beyannamesinde belirttiği en önemli projelerden bir tanesinin de Kültür-Sanat Merkezi ve Hilal Anıtı Projesi olduğunu ifade ederek, proje ile hem üniversiteye hem de şehre değer katacaklarını belirtti.
Projenin iki bölümden oluşacağını vurgulayan Prof. Dr. Arslan, "Kültür-Sanat Merkezi altyapı tesisi ve anıt. Sosyal tesis ve anıt, kampüsün çevre yoluna yakın bir noktasında yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alana kurulacaktır. Sosyal tesis 400 metrekarelik bodrum kat, 400 metrekarelik giriş kat olmak üzere toplam 800 metrekare kapalı alan, bahçe, otopark ve çocuk parkı alanlarından oluşacaktır. Sosyal tesiste seyir terası, kafe, lobi, üniversitemizin ve yöremizin yetiştirdiği özel ürünler için satış noktaları, wc, lavabo gibi sosyal ihtiyaçlara dönük küçük üniteler bulunacaktır. Bahçesinde çocuk oyun alanları, gezi yolları, kamelyalar, oturma grupları ve otopark bulunacaktır. Halka da açık olacak tesis, öncelikli olarak üniversitemiz mensuplarına hizmet verecektir. Tesis sergi, toplantı ve NKÜ Devlet Türk Müziği Devlet Konservatuvarının gösterileri ile diğer sanat ve kültür etkinlikleri için kullanılabilecektir" dedi.
Projenin ikinci parçasının anıttan oluşacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Arslan, "Sosyal tesisin hemen yakınına yapılacak anıt, ziyaretçiler için iyi bir simge olarak tasarlanacaktır. Bayrağımızı oluşturan ay yıldız figürleri kullanılarak üretilen anıt, tema olarak birlik ve beraberlik duygusunu işleyecektir. Bir yanı toprağa gömülü sekiz ayrı hilalin yine hilal şeklinde açılmış kollar halinde dünyayı kavraması ve onu yüceltmesi sembolik olarak ifade edilecektir. Anıt, mermer zemin üzerine işlenmiş yön çizelgesi üzerine oturtulacaktır. Namık Kemal Üniversitesi Bilim Sanat Kültür Merkezi ve Hilal Anıtı hem üniversitemiz hem de Tekirdağ için önemli bir simge olarak belleklere yerleşecektir. Özel günlerde ve boş zamanlarda hoşça zaman geçirmek ve zamanı verimli kullanmak için aranan bir mekan olacaktır. Üniversitemiz bünyesinde elde edilen uygulama ürünleri daha da geliştirilerek doğrudan halkımız hizmetine sunulacaktır. Böylece üretici ve tüketici iletişimi noktasında doğrudan piyasa şartlarına uygun yeni bir alt yapı oluşturulacaktır. Üniversitemiz bu tesisle ürün, hizmet noktasında halkımıza sunacağı imkanlarla birlikte piyasa şartlarına da uyum sağlayacaktır. Buralardan elde edilecek gelirler ise döner sermaye payları olarak üniversitemiz mensuplarına ek gelir olacaktır. Projemiz Tekirdağ’ın ve üniversitenin sembolü olacaktır" ifadelerini kaydetti.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.