Uygulama sonrasında belirli saatlerde yapılan takiplerin ardından yürümesi rahatlayan ve titremeleri tamamen duran hasta, aynı gün taburcu oldu.
Düzce’de bir ilki gerçekleştiren ve tedaviyle ilgili düşüncelerini dile getiren Doç. Dr. Yıldız Değirmenci bu yöntemin; Parkinson hastalığında eksik olan maddeyi içeren ilacın, cilt altına yerleştirilen küçük bir iğneyle, kendileri tarafından belirlenen doz ve sürelerde pompa yoluyla uygulanması şeklinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu sayede hastaların ağızdan belli sürelerle almak zorunda oldukları ilaç sayısında belirgin azalma olduğunu belirten Doç. Dr. Değirmenci, uygulamanın anestezi veya ameliyathane koşulu gerektirmediğine dikkat çekerek bu yöntemin deneyimli nöroloji uzmanları tarafından seçilmiş hastalarda uygulandığını söyledi.
Özellikle ağızdan alınan ilaçların yetersiz kaldığı veya etkisini kaybettiği anlarda seçilmiş hastalara uygulanan pompa tedavisinin, Parkinson hastalarının imdadına yetiştiğini dile getiren Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, tedavinin doğru bir şekilde uygulandığında kendi hastalarında olduğu gibi düzeltici etkinin hemen görülebildiğini ve ayarlanan süre boyunca gün içinde iyilik halinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Sürekli ilaç salınımı sayesinde hastaların “oldukları yerde donup kalma, katılık, adım atamama ve yürüyememe” şeklinde tanımlanan kapalı ya da off dönemlerindeki problemlerinin düzelebildiğini ifade eden Değirmenci, bu tedavi yönteminin hastaların titremelerine de çare olacağına dikkat çekti.
Bu yöntemle amaçlarının Parkinson hastalarının günlük yaşam aktivitelerini olabildiğince düzeltmek ve yaşam kalitelerini arttırmak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, gerek Düzce’de gerekse çevre bölgelerde yaşayan Parkinson ve hareket hastalarına yardımcı olmak adına, Üniversitemiz Tıp Fakültesi çatısı altında yenilikçi çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.