Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’deki ziyaret programı kapsamında partililerle bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, Atatürkçülüğün ve milliyetçiliğin lafla olamayacağını belirterek, “Milliyetçilik, Bosna’daki veya Makedonya’daki, Ohri’deki, Mostar’daki, İskeçe’deki, Gümülcine’deki veya Musul’daki, Kerkük’teki kardeşimi yüreğinde hissetmektir, ona sahip çıkmaktır” dedi.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Edirne Valiliği’ne tahsis edilen 7 çöp kamyonu ve bin 750 konteynerin hizmete alım töreninin ardından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda partililerle bir araya geldi.
“ALMANYA’DA DA HASTANEMİZ OLACAK”
12 yıl öncesine kadar özellikle Almanya’da ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların sahipsiz kaldığına değinen Bakan Müezzinoğlu, “Almanya’ya 5 milyona yakın insanımız karın tokluğuna yurt dışına gitti. Hiç kimse onlarla ilgilenmedi ve onların kaderi ile ilgili hiçbir şey yapmadı. 12 yıldır oradaki vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, yarınlara umutlarla bakmaları ile ilgili her türlü çalışmayı yaptık. Ama hep şu eleştiriyi yapıyorlar. ‘Dördüncü kuşak artık Türkçe konuşmayı unuttu’, ‘dördüncü kuşak Türk’üm bile demekte zorlanıyor’ evet sen onu oraya yalnızca karın tokluğuna gönderirsen ve sahip çıkmazsan bu fotoğrafa layık olursun. İnşallah orada şimdi Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak orada da hastane açacağız, Almanya’da da hastanemiz olacak. Niye, onlar bizim kardeşlerimiz, orada kendilerini ikinci sınıf vatandaş hissetmeyecekler. Kendilerini orada ‘derdimi anlatamıyorum’ noktasına bırakamayız” diye konuştu.
“LAFLA MİLLİYETÇİLİK VE ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ”
Müezzinoğlu, milliyetçiliğin ve Atatürkçülüğün lafla değil icraatlarla icra edilebileceğini vurgulayarak, “Milliyetçi kardeşlerime sesleniyorum, lafla milliyetçilik olmaz, tıpkı lafla Atatürkçülük olmadığı gibi. Milleti kucaklamaktır, milliyetçilik. Milleti yarınlara umutla bakabilmesini sağlamaktır milliyetçilik. Milliyetçilik, Bosna’daki veya Makedonya’daki, Ohri’deki, Mostar’daki, İskeçe’deki, Gümülcine’deki veya Musul’daki, Kerkük’teki kardeşimi yüreğinde hissetmektir, ona sahip çıkmaktır. İnşallah bu anlamda vatandaşımızla beraber bu ülkeye ve bu millete yakışır bir anayasayı yapabileceğimiz çoğunlukta bir 7 Haziran akşamı bekliyoruz ve istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.