Sirkeyi Asla Kullanmamanız Gereken 6 Yer Kimyasal kullanmamak için çoğu zaman ev temizliğinde sirke kullanırız. Ancak ev temizliğinde sirke her zaman yarar sağlamıyor. Evinizde kullandığınız birçok noktada sirke yarar yerine zarar verebiliyor. İşte ev temizliğinde asla sirke kullanmamanız gereken yerler.
Sirke yemekler dışında temizlik konusunda da çoğu ev hanımının kurtarıcısı haline geldi. Yer silmeden çamaşır makinesinde yumuşatıcı olarak kullanmaya, dibi tutmuş tencereleri temizlemeye kadar daha birçok şeyde sirke kullanılıyor. Ancak sirke ev temizliğinde bir numaralı yardımcınız olsa da asla kullanılmaması gereken yerler var. İşte ev temizliğinde sirkeyi kullanmamanız gereken yerler 1.Granit ve mermer mutfak tezgâhları Sirke içerisinde yer alan yoğun miktardaki asit nedeniyle granit ve mermer yüzeylere zarar verebilir, lekelenmeler oluşmasına neden olabilir. 2.Ütüdeki yanık lekeleri Bayanların korkulu rüyası haline gelen ütü üzerine yapışmış yanık lekelerinde sirke ve tuz kullanımı oldukça yaygın. Ancak buharlı ütülerin tabanındaki delikler yabancı maddelerin içerideki elektrik aksamına sızması için oldukça elverişli yerlerdir. Bu nedenle buharlı ütü temizliğinde sirke ve tuz kullanmaktan kaçının.
3.Çelik Bıçak, Çatal, Kaşık Eğer bıçak temizliği için sirke kullanmayı düşünüyorsanız orada durun. Zira sirke çeliğin kararmasına yol açar ve bıçaklarınız da bu kötü kaderi yaşayabilir. Eğer parlak bıçaklarınız olsun istiyorsanız sirkeden vazgeçin. 4.Parke zeminler Parke yüzeyleri parlatmak için çoğu ev hanımı yer silme suyunun içerisinde sirke koyar. Ancak bu durum oldukça yanlıştır. Çünkü sirkenin içerisinde yer alan asit miktarı, parke zeminlerin renginin ağarmasına neden olabilir. 5.Ka-n, çimen. mürekkep lekesi Bu tarz inatçı lekelerde, lekenin üzerine sirkeyle müdahale etmekten vazgeçin. Çünkü sirkeyle müdahale ettiğiniz takdirde leke daha derine inecek, lekenin çıkması imkânsızlaşacaktır. 6.Yumurta Lekesi Diyelim ki yumurtayı yere düşürdünüz ve her yere bulaştı. Temizlemek için sakın eliniz sirkeye uzanmasın. Zira sirkenin asitli yapısı yumurta lekesinin daha koyulaşmasını sağlar ve lekenin çıkmasını daha zor hale getirir.
Fakat bunlar haricinde sirkeyi gönül rahatlığı ile bir çok alanda kullanabilirsiniz. Örneğin; Mutfak Temizliğinde Sirke Kullanımı Genel olarak mikrodalga fırınların içerisi yoğun sıcaklıktan dolayı kurumuş kirler ile kaplanmıştır. Bu kirlerden kurtulmak için çeyrek su bardağı sirke ve bir su bardağı su karıştırılarak cam bir kaba konur. Bu cam kap mikrodalga fırın içerisine konularak fırının yüksek kuvvette çalıştırılması sağlanır. Oluşan sirke buharı kirlerin yumuşamasını sağlar ve bu sayede mikrodalga fırın kolayca temizlenir. Bulaşık makinelerinin de mutlaka belirli aralıklarla temizlenmesi gerektiği bilinen bir gerçektir. Bunun için piyasada satılan kimyasalları kullanmak yerine, bir bardak sulandırılmamış beyaz sirkeyi bir kap içerisinde makineye koymak ve makineyi deterjan koymadan çalıştırmak gerekmektedir. Sadece makinenin temizliği için değil, aynı zamanda camları ve porselenleri parlatmak için de sirke kullanmak yeterlidir.
Parlatıcı kısmına eklenen sirke bulaşıkların oldukça güzel şekilde parlamasını sağlamaktadır. Banyo Temizliğinde Sirke Kullanımı Banyo seramikleri suyun etkisiyle oldukça çabuk kirlenmekte ve bu kirler ders aralarında kötü görüntülere neden olmaktadır. Banyo seramiklerini temizlemek için, 4 litre su içerisine yarım bardak beyaz sirke, yarım bardak amonyak ve bir miktar boraks konularak, bezle fayans aralarının silinmesi gerekmektedir. Özellikle klozet şeklinde olan tuvaletlerin en dip bölgesinde kir birikintileri oluşabilmektedir. Bu kir birikintilerinden kurtulmak için klozetin içerisine 2 bardak sirke döküp sabaha kadar bekletmek gereklidir. Sifonun çekilmesinin ardından klozetin temizlenecektir. Çamaşır Temizliğinde Sirke Kullanımı Her yıkamada bir bardak sirke eklenen çamaşırların daha yumuşak ve daha temiz olduğu gözlemlenmektedir. Bu şekilde yıkanan beyaz çamaşırların daha da beyazladığı, renkli çamaşırların ise daha canlı renklere sahip olduğu bilinmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.