Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Turkcell "Akıllı Şehir Gaziantep" başlığı altında teknoloji destekli kentsel kalkınma hedefiyle gerçekleştirilen ortak projeleri ve gelecek planlarını duyurmak için bir toplantı düzenledi.
Turkcell’ "Akıllı Şehir" uygulamaları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne 8 ana başlık altında onlarca farklı teknolojik çözüm sundu.
Gaziantep’in bütçesinde 1 yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak ’Akıllı Şehir" uygulamaları sayesinde hem doğal kaynakların verimli kullanılması sağlanıyor hem de kent sakinlerinin yaşam kalitesi artırılıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Akıllı Şehir Gaziantep" başlığı altında teknoloji destekli kentsel kalkınma hedefiyle gerçekleştirilen ortak projelerin ve gelecek planlarının anlatıldığı toplantıda, "Akıllı insanların şehrine hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında kalkınmanın özünün, her alanda uzmanlaşmış insan gücü olduğunu söyledi.
Teknolojinin her geçen gün geliştiği bir dünyada insanlar ve şirketler gibi kentlerin de büyük bir rekabet yaşadığının altını çizen Şahin, "Rekabeti yönetebilmemiz için bilgi, teknoloji ve finansı yönetmemiz gerek. Sürdürülebilir kalkınma bu alanların doğru yönetilmesiyle mümkün. Elimizdeki sermayeyi geleceğe doğru taşımamız gerek. Belediye olarak kurumsal kapasitemizi ve sorun çözme kapasitemizi, geçtiğimiz 1 yıllık dönemde artırdık" dedi.
"HEDEFİMİZ TÜM GİDERLERİ YÜZDE 25 AŞAĞIYA ÇEKMEK"
Bu başarı hikayesinin oluşumunda teknolojinin büyük payı olduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti:
"Turkcell iş birliğiyle elektrik ve su tüketiminde ve hafriyat yönetiminde büyük tasarruf ve verimlilik sağladık. Zeugma Müzesi’nde ve yıllık 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçemizde Turkcell’le birlikte teknolojik altyapı kuruyoruz. Planladığımız yeni projeler de var. Gaziantep’i bir Akıllı Şehir haline getirme sürecinde yol arkadaşımız Turkcell’e bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Verimlilik ve tasarruf çok önemli. Onu yaparken de en kaliteli hizmeti en uygun fiyata nasıl alırız anlayışıyla bütün sistemi yeniden yapılandırdık. Hedefimiz teknolojiyi daha iyi kullanarak, verimlilik ve tasarrufu artırarak tüm giderleri yüzde 25 aşağıya çekmek. Bunu yaparken de teknoloji ve insan verimliğini çok iyi kullanmamız gerekiyor. Bizim hedefimiz tek tip bir akıllı şehir olmaktan çok, kimin neye ihtiyacı varsa o desteği vereceğimiz bir akıllı şehir olmak."
Şahin, şu anda Turkcel ile 8 ana başlıkta yürütülen akıllı şehir uygulamaları bulunduğunu, bu uygulamalar sayesinde 1 yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlandığını kaydetti.
Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da Turkcell teknolojisiyle Gaziantep’te yaşanan dönüşüm ve ilerleyen dönemde bu işbirliğiyle atılması planlanan adımlarla ilgili bilgi verdi.
Turkcell olarak teknoloji ve inovasyona dayalı kalkınma hedefiyle geliştirdikleri çözümlerin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yeni bir boyut kazandığını ifade eden Kocabaş, "İnsanımızı layık olduğu teknolojik standartlarla buluşturmayı hedefleyen vizyonumuzun ’Akıllı Şehir Gaziantep’ uygulamaları bizlere büyük heyecan veriyor. Biz ’Akıllı Şehir’in bir hedef değil, hiçbir zaman bitmeyecek bir inovasyon yolculuğu olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.