Geçtiğimiz yıl alınan dershanelerin okula dönüştürülmesi kararının ardından Diyarbakır’da eğitim veren Uğur Dershaneleri, merkezdeki 4 şubesi ile dönüşümünü tamamlayıp okul olarak hizmet vermeye başladı.
Yaklaşık iki yıl önce alınan kararın ardından dershaneler bir bir okula dönüşmeye başladı. Diyarbakır’da merkezde bulunan 4 şubesi ile eğitim veren Uğur Dershaneleri de okula dönüştü. İlki geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Hazırlık Lisesi’ne dönen merkezlerden 3’ü için kayıtlar alınmaya başlandı.
11. sınıflara, dershanelerin dönüşümü ile ilgili bilgi vermek üzere kente gelen Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, önümüzdeki sene sınav sürecinin, özellikle şu an 11. Sınıflar adına biraz sıkıntılı göründüğünü söyledi. Öğrencilerin, dershane dönüşüm çabalarından dolayı önümüzdeki sene ne yapacakları konusunda tedirgin olduğunu ifade eden Kösegil, “Aslında bu öğrenci açısından bakıldığında çok olumlu bir gelişme. Geçmiş yıllarda öğrencinin, okulun ağırlığı ile birlikte üniversite hazırlık sürecine dahil olması, zamansal ciddi krizleri meydana getiriyordu. Ama bugün itibari ile baktığımızda öğrenci, okul ile birlikte sınav hazırlığını yapacağı için, kendine çok fazla ders çalışmak için vakit kalacak. Sınav kaygısının bir nedeni de öğrencilerin yaşadığı fiziksel yorgunluk. Ek bir kurumun ortada olmaması ve öğrencinin direkt okulundan üniversiteye hazırlanıyor olması bu yorgunluğu da azaltacak. Bunların hepsine toplamda bakıldığında da sınav kaygısını azaltacak bir etki olarak karşımıza çıkacak. Eğitim programlarına bakıldığında ise dönüşüm ile birlikte bizim yapacağımız çalışmalar, üniversiteye hazırlık çalışmaları ile birlikte okul müfredatının devamı olacak. Yani biz okullaşacağız aslında” dedi.
"OKULLAŞMA SÜRECİ, ÖNÜMÜZDEKİ SENE, ÖĞRENCİNİN SINAV SONUCUNA OLUMLU BİR ŞEKİLDE YANSIYACAK"
Öğrencinin de yıllardan beri hep hayal ettiği, ‘Keşke bu iş okulda hallolabilse de biz bu kadar yorulmasak’ ihtiyacını kapatacaklarını aktaran Kösegil, şöyle devam etti:
“Velilerin yine öğrenciler hakkında bilgi almak, öğrencilerin sınav sürecini takip etmek ve öğrencinin rehberlik desteğini tamamlamak adına yapacakları çalışmalar daha da kolaylaşacak. Çünkü tek kanal üzerinden öğrenciden bilgi alabilecekler. Bir taraftan okuldan, bir taraftan dershaneden bilgi alayım gibi bir çaba olmayacak. Veliler, tek kanaldan öğrencilerin sınav sonuçlarını öğrencinin sınav hazırlığında yaşadığı iyi ya da kötü bütün durumları öğrenme şansını yakalayacaklar. Yine rehberlik açısından bakıldığında zamanın fazla olması, öğrenciyle olan ilgiyi de arttıracak. Öğrencinin kariyer yönlendirilmesi, meslek seçimi tercih çalışmaları daha yoğun ve verimli bir şekilde devam edecek. O yüzden, öğrenciler, bu dönüşüm sürecinden tedirgin olmasınlar, daha olumlu yönlerine odaklansınlar. Okullaşma süreci, önümüzdeki sene, öğrencinin sınav sonucuna olumlu bir şekilde yansıyacak.”
"DERSHANELERİN OKULA DÖNÜŞMESİ NOKTASINDA HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK"
Uğur Dershaneleri olarak, dershanelerini okullaştırdıklarını belirten Diyarbakır Uğur Dershaneleri kurucusu Zeki Esen ise “Diyarbakır merkezde 4 dershanemiz vardı. İlkini 2014-2015 eğitim öğretim yılında Uğur Hazırlık Liseleri olarak hayata geçirdik. 2015-2016 yılında 3 tane dershanemizi Uğur Okulları adı altında 2’si temel lise olarak, biri de ortaokul olarak okullara dönüştürüyoruz. Şu anda bütün hazırlıklarımızı bitirdik. Yeni süreç ile ilgili gerek müfredat programlarımız, gerek okulun fiziksel yapısı olarak bunların hepsini bitirmiş bulunmaktayız. Yeni süreçte dershanelerin okula dönüşmesi noktasındaki çocukları hem sınav yeterliliği olarak müfredatı hazırladık. Aynı zamanda kitaplarımız, testlerimiz, sistemimiz olarak hazırız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kösegil, 11. sınıf öğrencileri ile bir araya gelerek, dershanelerin dönüşümü noktasında bilgilendirmede bulundu.
Kaynak: IHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.