Vücudundaki ekstra organlarla yaşamak zorunda olan ve dışarıdan bakıldığında garipsenen insanlar…
İnsan DNA’sında ki bazı bozukluklar,gebelik veya doğum sırasında yaşanan bazı komplikasyonlar, kimilerinin farklı bir bünye ile doğmasına sebep olabiliyor.
Kimi insanlarda fazla organlar, kimilerinin anne karnında beraber yaşadığı ve gelişmeyen ikizinden kalan ve vücuduna yapışarak onun bir parçası haline gelen organlar bulunmakta ve bu insanlar bu parçaları ömürlerinin sonuna kadar bedenlerinde taşımaktadırlar.İşte vücudunda ekstra organlarla yaşamak zorunda kalan o insanlar…
Beyine giden ve gelen sinir sinyallerinin hızı saatte 273.6 km’ye ulaşabiliyor. Bu da çevremizdeki etkilere nasıl bu kadar hızlı tepki verebildiğimizi ve bir acıyı nasıl anında hissettiğimizi açıklıyor
Beyin 10 Watt’lık bir ampul kadar enerji tüketiyor. Akla bir fikir geldiğini karikatürize etmek için başın üzerine çizilen ampül figürü çok da yanlış değilmiş. Beynimiz bu enerjiyi uykuda da harcıyor.
Bilim adamlarına göre IQ yükseldikçe daha fazla rüya görülüyor. Doğru olabilir ama uykudan sonra rüyalarınızı hatırlamıyorsanız hemen kendinizi kötü hissetmeyin. Çoğumuz gece gördüğümüz rüyaların büyük bir kısmını hatırlamıyoruz ve bu rüyalar en fazla 2-3 saniye sürüyor.
Nöronlar insanın hayatı boyunca gelişmeye devam ediyor. Yıllarca, bilim adamları ve doktorlar beyin ve sinir dokularının gelişmediğini ve hasarın iyileşmeyeceğini düşündüler. Vücudun diğer kısımları gibi olmasa da nöronlarda gelişebiliyor ve bu da beyin ve hastalıkları konusunda önümüze yeni bir yaklaşım getirecek.
Yüz kılları tüm vücuttaki en hızlı uzayan kıllardır. Erkeklerin akşamüstü sabah tıraş ettikleri sakallarının tekrar uzamasına şaşmaması lazım. Bir erkek hiç tıraş olmazsa ömür boyu uzayacak sakalları 10 metreye yaklaşacaktır.
Kadınların saç tellerinin kalınlığı, erkeklerinkinin yarısı kadardır. Garip gibi görünse de, tam da bu sebepten erkeklerin saçları pek “ipeksi” olamıyor. Saç teli kalınlığı ırka göre de değişebiliyor.
En hızlı uzayan tırnak, orta parmağınızın tırnağıdır. Daha da ilginci, çok kullanılan elin tarafındaki tırnağın da daha hızlı uzamasıdır. Neden böyle olduğu tam bilinmese de, uzun olan parmağın tırnağının daha hızlı, daha kısa parmakların tırnaklarının daha yavaş uzadığı gözlenmiştir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.