1- Kuru fasülyeyi düdüklü tencerede pişirmeyin, normal tencerede kaynarken üzerindeki köpüğün mutlaka alınması gerekmektedir. Kuru fasulyesiyle ünlü lokantalardaki aşçılar hiç bir zaman kuru fasulyeyi düdüklü tencerede yapmazlar. Tencerede kaynarken pişene kadar, kevgirle sık sık üzerinde biriken köpüğü alırlar ki üzerindeki gazı çıksın.
2- Pirinç pilavını yaparken, pirinci en az 5 defa yıkamanız gerekmektedir. Ayrıca bire iki oranında sıcak su eklemelisiniz. Yani iki bardak pirince 4 bardak su koyabilirsiniz. Pilav yaparken ise pirinçlerin dibe çökmesini engellemek için, bir çay kaşığı kadar limon suyu ekleyebilirsiniz. 3- Hangi yemek olursa olsun, yemeğin demlenmesi ve lezzetini alması için muhakkak kısık ateş ile pişirmelisiniz. Pişirirken tencerelerde mutlaka kapak kullanmalısınız. 4- Sütün kesilmemesi için sütü kaynatırken içine bir tutam karbonat ekleyin 5- Karnabahar, lahana ve soğan gibi kokusu keskin olan yiyecekleri pişirdiğiniz zaman tencerenin kapağını biraz aralık bırakmanızda fayda vardır. Bu kokunun yemeğe sinmesini önler. 6- Ispanak, bazı ve ebe gümeci gibi ot kavurması şeklinde tabir edilen yemekleri yaparken, soğan yerine pırasa kullanmalısınız. Bu yemeğin daha lezzetli ve güzel olmasını sağlar.
7- Evde ekmek yapmak isterseniz, ekmeğin içine biraz haşlanmış, ezilmiş patates ekleyebilirsiniz. 8- Et sote yapacağınız zaman, tencereye önce eti koyun ve bir bardak su ilave edin. Suyunu çekinceye kadar orta ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. Sonra diğer malzemeler olan soğan, biber, domates, yağ ve baharat gibi malzemeleri ilave edin. Tencereyi sık sık karıştırmayı da ihmal etmeyin. 9- Turta yaparken, kenarlarının ve üstünün yanmamasını istiyorsanız, üzerine nemli bir peçete koyup fırınlamalısınız. 10- Yemeklerde tuz yerine limon kullanabilirsiniz. Yemeklerde kullandığınız tuz oranını azaltıp onun yerine bir miktar limon ekleyebilirsiniz, limondaki aroma ile tuz ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.