Yılbaşı Çiçeği Uzun süre dayanabilmesi için nasıl büyütüleceği ve koruna
14 Ocak 2025 Salı 22:551. Yılbaşı Çiçeği ne zaman çiçek açar?
Cacraceae’nin farklı çiçeklenme dönemleri olabilir, ancak Yılbaşı Çiçeğinin karakterize eden şey, çiçeklerinin tam yıl sonu kutlamalarının yaklaşırken açması gerçeğidir, dolayısıyla bu yabani bitkinin adı Brezilya’dan ve Latin Amerika’nın diğer bölgelerinden gelen bu yabani bitkinin adıdır. Avrupa’ya bir houseplant olarak ithal edildi.
Aralık ve Ocak ayları arasında Yılbaşı Çiçeğinin çiçeklerine hayran olabilirsiniz. Renkleri pembeden kırmızıya ve mordan kırmızı-mora kadar değişebilir. Çiçek tomurcuklarının açmadan solmaması için Yılbaşı Çiçeğinin cereyan ve ısı kaynaklarından özenle uzak tutmak gerekir. Bu nedenle Yılbaşı Çiçeği sık açılan bir kapının yanına veya bir şömine, soba veya radyatörün çok yakınına yerleştirilmemelidir.
2. Nereye yerleştirmeli?
Kapalı Yılbaşı Çiçeği için ideal sıcaklık 20°C’dir. Kaktüsün kış döneminde çiçeklenmesini uzatmak için onu aydınlık bir odaya yerleştirmeniz gerekir. Yazın ilerleyen saatlerinde Yılbaşı Çiçeği, doğrudan güneş ışığına aşırı maruz kalmanın yaprak kavrulmasına neden olmaması için kısmen gölgeli bir konuma dış mekana yerleştirilebilir. Sonbaharda, Eylül ayının başından itibaren bitki iç mekana taşınabilir. Gün ışığının azalması ve güneşe maruz kalması, çiçeklenmesinin yılbaşı dönemine kadar ertelenebileceği anlamına gelir.
Aralık ve Ocak aylarında Yılbaşı Çiçeğinin evinizde tutmak için mükemmel yerlerden biri, iç pencere pervazıdır, böylece çiçekler kış boyunca çiçek açmak için gün ışığından faydalanabilir.
Köpek veya kedi gibi evcil hayvanlarınız varsa bitkinin yükseltilmiş konumu önemlidir. Bitkinin belirli kısımlarının yutulması evcil hayvanlarda ishale veya kusmaya neden olabilir. Bu nedenle evcil hayvanların kolayca ulaşamayacağı şekilde yerleştirilmelidir. Herhangi bir sorun varsa, derhal veterinere danışılmalıdır.
3. Yılbaşı Çiçeğinin ne zaman sulamalı?
Yılbaşı Çiçeği, Güney Amerika’nın yağmur ormanlarına özgüdür ve bu nedenle nemli bir iklimi tercih eder. Bu nedenle hem yaz hem de kış aylarında sulamaya özel dikkat gösterilmelidir. Kışın düzenli olarak, azar azar sulanmalıdır, bu da tabağın suyu emmesini önler, ancak toprağı nemli tutar. Yaz aylarında ise bir püskürtücü ile yapraklara biraz su püskürtme imkanı ile aynı şekilde ilerliyoruz. Yaz aylarında az miktarda suya ihtiyaç duyanYılbaşı Çiçeğinin sulamak için en iyi zaman akşamları. Özellikle kuru iklimlerde, küçük bir nemlendiricinin veya diğer bitkilerin bulunduğu bir odada tutmayı deneyin.
Özellikle çiçeklenme döneminde su durgunluğundan kaçınmak ve düzenli fakat aşırı olmamak kaydıyla sulamak önemlidir. Aşırı sulama, bitkinin ölümüne yol açabilecek kök çürümesine neden olabilir. Bu çürümeye bir mantar da neden olabilir, maalesef ilk hasar görünene kadar dışarıdan görülmez. Bitkinin çiçeklenmesi bazen Aralık’tan Şubat’a kadar sürebilir. Her durumda, çiçeklenme bittiğinde, sulama azaltılabilir. Bitkinin ömrü boyunca sadece toprak yüzeyde kuru göründüğünde sulama yapılmalıdır. Kış aylarında haftada sadece bir veya iki kez sulamak yeterli olabilir.
Yılbaşı Çiçeği asidik pH’lı ve mümkünse turba içeren toprakları sever. Bitkinin beslenmesini sağlamak için çiçeklenme döneminde doğal gübrelerin kullanılması isteğe bağlıdır. Çiçekler düştüğünde gübrelemeye ara verilmelidir. Döllemek istiyorsanız, fizyolojik büyümenin devam ettiği ilkbahar ve yaz aylarında en iyi şekilde yapılır. Devamını okumak için Lütfen sonraki sayfaya geçiniz..
Haber Yazılımı: So Bilişim